Interview Jan Lont 12,5 jaar in dienst bij Compose

12,5 jaar geleden ben je bij Compose aan de slag gegaan. Hoe ben je bij dit bedrijf terechtgekomen?
Destijds was ik op zoek naar iets anders, omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Mijn vader attendeerde mij op de vacature voor accountmanager bij Compose. In eerste instantie wist ik niet goed of dit een bedrijf zou zijn dat bij me past. Na een paar gesprekken werd ik echter al meteen enthousiast over Compose en over de markt waarin men actief is.

Hoe was het verloop van jouw carrière bij Compose?
Als accountmanager ben ik begonnen binnen het segment Enterprise. Dit segment richt zich op installateurs en de installatiemarkt. Het werd me al snel duidelijk dat dit een segment is dat volop in beweging is en waarover veel te vertellen valt. Er ontstond toen een verschuiving van denken in producten naar denken in concepten. Wij zijn in staat geweest om slimme oplossingen voor onze klanten te bedenken, waarmee zij hun netwerkinfrastructuur onder controle kunnen houden. Met veel plezier heb ik de eerste jaren binnen het team Enterprise gewerkt.

Het bedrijf is continu in beweging. Zo ontstonden in de loop van de tijd kansen voor Compose om in te spelen op nieuwe markten met nieuwe ontwikkelingen. Daardoor heb ik in 12,5 jaar tijd drie verschillende functies mogen bekleden. Deze afwisseling zorgde er mede voor dat ik met veel plezier heb gewerkt en blijf werken bij Compose.

In mijn huidige functie als sales manager binnen het team Telecom vind ik het fantastisch om mee te kunnen denken met de klant en samen tot een oplossing te komen. Dat is wat mij iedere dag opnieuw motiveert.

Wat zijn in de laatste 12,5 jaar de hoogtepunten waar je met veel plezier op terugkijkt?
Als relatief kleine organisatie moesten we destijds opboksen tegen grote spelers die actief zijn binnen deze branche. We hebben hele leuke projecten binnengehaald. Als nichespeler zijn wij in staat geweest om als assemblagebedrijf in de markt door te groeien tot een speler die onderscheidend is op basis van innovatie.

De eerste grote opdracht kan ik me nog heel goed herinneren. Dit was een grote doorbraak voor ons en er komt dan veel op je af. Wij zijn een relatief kleine onderneming, maar je doet het echt met z’n allen. Daar ben ik zeer trots op!

Hoe zie je de toekomst van Compose voor je?
Op dit moment beschikken wij over een wereldwijd netwerk aan fabrikanten en partners, waardoor we toegang hebben tot de nieuwste technologieën en ontwikkelingen. We zijn in staat om zelf oplossingen te ontwikkelen, wat uniek is in deze markt. Dit alles is mogelijk omdat we compact zijn, waardoor we korte lijnen hebben en snel kunnen schakelen. Ons kennisniveau is hoog. Hierdoor kunnen we de meest optimale oplossing bieden, nadat we in gesprek zijn geweest met de klant.

De markt is ontzettend hard aan het veranderen; niet alleen op basis van behoeftes aan klantzijde, maar ook door de technologische ontwikkelingen. Hier zitten nieuwe ontwikkelingen bij, waarvan ik overtuigd ben dat deze binnen nu en tien jaar de wereld volledig op zijn kop zullen zetten. Op de achtergrond zijn wij daar uiteraard al druk mee bezig. Op het moment dat we dit soort innovaties binnen onze zaken mee gaan nemen, gaan we een hele boeiende periode tegemoet!