Telecom

Telecom

Zoals u op deze website al hebt kunnen lezen, beweegt Compose zich binnen 3 marktsegmenten. Eén van deze segmenten is Telecom. Om u een indicatie te geven van het soort bedrijven binnen dit segment: organisaties die diensten en content leveren aan consumenten en bedrijven, waarbij TV/video, telefonie en internet de content vormen.

In het Telecom-segment bedient Compose bijvoorbeeld eigenaars of beheerders met een eigen datacenter en een eigen infrastructuur, zoals telecom-operators, carriers, beheerders van energie-netwerken en eigenaren van de infrastructuur op industrieterreinen of buitengebieden.

Kennis van de Telecom-markt

In het marktsegment Telecom roert Compose zich al jaren nadrukkelijk; kennis en kunde op Telecom-vlak liggen op een zeer hoog niveau. Een korte blik op de connectiviteitsmarkt:

De inwoners van Nederland zijn voortdurend met elkaar verbonden, zowel privé als werkgerelateerd. Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat die connectiviteit steeds verder en dieper gaat; denk aan:

·         Internet of Things: Smart Devices op basis van Low Power Long Range-infrastructuur

·         High Tech Sensing in de akkerbouw

·         De zelfrijdende auto en vrachtwagen

·         5G-technologie

·         Wifi-netwerken via infrarood licht (100 x sneller)

De mate van leefbaarheid in met name buitengebieden wordt voor een belangrijk deel bepaald door de beschikbaarheid van ‘het verbonden zijn met anderen’. Dit is van maatschappelijk en economisch belang voor gemeentes waarbinnen dergelijke gebieden zich bevinden. Het economische belang is nu vaak nog gericht op de leefbaarheid in de binnenstedelijke gebieden, maar men kan onmogelijk om zaken als de infrastructuur (zoals het wegennet) en landbouw heen.

Volgens een bepaling van de Europese Unie moet een breedbandverbinding op dit moment (2017) minimaal 30 MB zijn. De verwachting is dat in 2025 breedbandverbindingen 1 GB zullen zijn.

De twee huidige infrastructuren in Nederland zorgen samen voor een uitstekende dekkingsgraad, maar nog altijd hebben 330.000 huishoudens geen breedbandverbinding. Dit euvel doet zich vooral voor in de buitengebieden en op bedrijventerreinen. Hier is de aanleg van de breedband-infrastructuur erg kostbaar, wat ervoor zorgt dat de gevestigde partijen slechts mondjesmaat hierin investeren.

We zien daarom steeds vaker dat bewoners en ondernemers lokale initiatieven opstarten om toch de beschikking te krijgen over een goede breedbandverbinding. Er zijn ongeveer 145 lokale initiatieven ontplooid om de buitengebieden, vaak in combinatie met gemeentekernen, te voorzien van een glasvezelinfrastructuur. De twee grote spelers doen in dit deel van de markt in de buitengebieden namelijk geen investeringen.

In 2020 zal de nieuwe 5G-technologie gereed zijn en een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de connectiviteit van ons allemaal. Het ontvangen van de content blijft het belangrijkste, maar het aanbod in steeds snellere verbindingen zal zich uitbreiden.

Er zijn in Nederland twee netwerken waarover de breedbandverbindingen tot stand worden gebracht: het HFC (Hybride Fiber en Cupper)-netwerk van Vodafone-Ziggo en het ADSL/Fiber-netwerk van KPN.

KPN heeft zijn ADSL-netwerk opgewaardeerd, terwijl Vodafone Ziggo steeds dieper in zijn netwerk met glasvezelverbindingen gaat werken om de huidige en toekomstige technologieën aan zijn gebruikers te kunnen blijven aanbieden.

Op dit moment worden alle nieuwbouwwoningen voorzien van een glasvezelinfrastructuur. In de minder verzorgde (buiten)gebieden worden diverse technologieën gebruikt, zoals 4G gsm-verbindingen in combinatie met vaste verbindingen, om zo de dienstverlening te optimaliseren.

Waarom kan Compose u zo goed van dienst zijn?

Door ons inzicht in hoe de markt in elkaar zit, en door onze uitermate wendbare organisatie, zijn wij als geen ander in staat om oplossingen te bedenken voor de specifieke problemen van onze klanten. Geen voorgefabriceerde producten, maar alles op uw maat gesneden. Installatie, oplevering, certificering en wat daartussenin en omheen zit.

Op de pagina Aanbod Telecom vindt u meer informatie over wat Compose voor u en uw infrastructuur kan en wil betekenen.

Bent u al voldoende overtuigd? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op: 073-553 13 70, of vul het contactformulier in. Wij nemen dan snel contact met u op!