Het blijft altijd een risicofactor, het doen van aanpassingen aan uw passieve infrastructuur. Ervaring leert dat veel partijen hier wel eens een steekje laten vallen.

Het klinkt natuurlijk vrij onschuldig; een steekje laten vallen. Dit ‘steekje laten vallen’ kan echter grote gevolgen hebben voor uw datacenter. U wilt natuurlijk niet dat u downtime (en daarbij torenhoge kosten) krijgt omdat de kabel tóch ergens anders naartoe blijkt te gaan.

Het bijhouden van de work orders, de moves adds and changes loggen, alles op de juiste manier labelen. Het blijft een foutgevoelige klus. En daarbij nog eens zorgen dat al deze informatie enkel voor de juiste mensen en op het juiste moment beschikbaar is.

Het zijn klussen die vaak ‘even snel’ moeten gebeuren wat het risico op fouten alleen maar vergroot. Menselijke fouten zijn namelijk een van de voornaamste oorzaken van downtime binnen een datacenter.

Hoe kunt u deze tijdrovende klus nu optimaal inrichten voor uw datacenter? Simpel, met behulp van Compose! Wij brengen uw gehele computervloer met 3D software in kaart zodat u altijd een overzicht heeft van de actuele status van uw infrastructuur. Daarbij kunnen wij ook het beheren van uw moves adds and changes uit handen nemen.

Stelt u zich eens voor: u wilt een nieuwe verbinding leggen van kast A naar kast B. Hoe zouden wij dit aanpakken?

  1. U laat ons weten welke aanpassing gedaan moet worden of wij inventariseren dit, n.a.v. uw doelstellingen or probleemstelling.
  2. Wij verwerken deze aanpassing in het 3D model van uw datacenter omgeving.
  3. Onze (of uw) monteur doet de aanpassing en bevestigd dit zodat dit automatisch in de software kan worden bijgewerkt.
  4. U heeft een actueel overzicht van uw infrastructuur inclusief een duidelijk overzicht van alle aanpassingen welke ooit hebben plaats gevonden!

Waarom is dit nu zo interessant voor een datacenter?

  • Minder kans op menselijke fouten, oftewel: meer bedrijfszekerheid!
  • Aanpassingen uitvoeren met minimaal risico.
  • Altijd kunnen controleren wat er is gebeurd in uw datacenter.
  • Minder mensen over uw computervloer; het grootste deel gebeurd via de 3D omgeving.