Wij krijgen regelmatig de vraag wat de voordelen zijn van colocatie datacenters ten opzichte van een eigen ‘in-house’ oplossing. 

Om dat te bepalen is het verstandig eerst te kijken naar wat nu precies belangrijk is binnen een datacenter. Dit zijn factoren als (redundante) stroomvoorziening, veiligheid, koeling, en natuurlijk de netwerkverbindingen.

Veruit de meeste bedrijven hebben niet zelf de kennis, kunde en tijd beschikbaar om dit op een optimale manier in te richten. In dat geval is het vaak verstandig om het in de handen van een échte expert te laten. 

De mate van zekerheid dat een colocatie datacenter aan kan bieden is vaak een stuk hoger ten opzichte van de traditionele in-house omgevingen. Zaken als 24/7 bewaking, redundante netwerkverbindingen en stroomvoorzieningen zijn hier aan de orde van de dag.

Nu zijn in de mate van ‘zekerheid’ (lees: redundantie) verschillende classificaties te vinden; van TIER 1 t/m TIER 4. Deze classificatie is gestandaardiseerd door het Amerikaanse Uptime Institute. Over het algemeen geldt: hoger de TIER, hoe beter de redundantie.

Wat betekent dit nu voor uw business? Het kan erg lastig zijn om te bepalen wat voor oplossing past bij uw eisen en wensen. Wat voor datacenter u uiteindelijk ook kiest, wij helpen u graag.

Wij bieden u een helpende hand bij het kiezen van het juiste datacenter dat past bij úw bedrijf.

Neem contact met ons op voor meer informatie!